11.09.2016

Mesajul doamnei Inspector Școlar General AURA CODRUȚA DANIELESCU cu ocazia deschiderii noului an școlar, 2016-2017

 

Distinși dascăli, iubiți elevi, dragi părinți,

Am deosebita plăcere de a mă adresa dumneavoastră  și la debutul acestui an școlar, prin intermediul colegilor mei directori, colegilor mei inspectori, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Timiș  și vă mulțumesc pentru răbdarea de a asculta mesajul meu din suflet pentru sufletele dumneavoastră, ale celor prezenți la deschiderea festivă a cursurilor.

Îmi exprim regretul că nu pot fi prezentă în fiecare unitate de învățământ, că nu pot privi zâmbetele de pe chipurile elevilor, părinților, colegilor mei, dar, vă asigur că simt  emoția pe care dumneavoastră o trăiți în aceste momente și cu gândul și sufletul mă alătur fiecărui colectiv, fiecărei clase de elevi aliniați astăzi la linia de start.

Mică sau mare, poziționată în centru sau la periferie, în mediul rural sau urban, fiecare unitate de învățământ s-a deschis astăzi, pentru voi, dragi elevi. În fiecare toamnă, cu voia lui Dumnezeu, noi, dascălii voștri, privim spre voi, simțim trecerea anilor, ne bucurăm de realizările voastre, de evoluția vizibilă din toate punctele de vedere, de lumina pe care ochișorii voștri o trimit spre noi. Suntem pregătiți să vă primim, să sădim în sufletele voastre încredere și respect, să desăvârșim formarea voastră, să ne adaptăm la nevoile personale ale fiecăruia, să oferim totul și să primim de la voi respect, căldură sufletească și zâmbete de mulțumire. Binele  și adevărul, speranța, munca, încrederea și responsabilitatea sunt valorile pe care, avându-i alături pe părinții voștri, vom reuși să vi le transmitem vouă, dragi elevi.

Și pentru că nu doresc să răpesc momentele pe care le așteptați, vă îmbrățișez cu mult drag, pe voi, micuți ai clasei pregătitoare, pe voi preșcolari din grădinițele noastre, pe voi, deosebiți elevi ai învățământului primar, gimnazial și liceal. Sunteți din nou în marea familie din școala voastră și cei mai mari, cu siguranță veți reuși să-i primiți cu căldură, să le fiți modele celor ce pășesc pentru prima dată treptele acestei școli. Să vă lumineze Dumnezeu mintea și sufletul și anul acesta școlar să fie izvor de  înțelepciune pentru voi toți și permanent să fiți înconjurați de dragoste, înțelegere și bunătate.

Stimați părinți, bucuria  pe care astăzi o simțiți sau resimțiți va deveni peste ani o amintire plăcută, iar emoția unui nou început pentru unii, emoția necunoscutului vă leagă permanent de copiii dumneavoastră și vă determină să deveniți pentru noi, parteneri de nădejde în dorința de a-i forma cât mai bine pe ei, elevii noștri, pe ei, copiii dumneavoastră! Vă doresc și dumneavoastră să aveți parte de multă răbdare, toleranță, să-i apreciați permanent, să vedeți în ei ceea ce sunt și pot, să-i ajutați să pășească încet și sigur pe drumul cunoașterii, al învățării, al dezvoltării lor, să ne fiți reali parteneri pe parcursul întregii lor formări în învățământul preuniversitar.

Și dumneavoastră, distinși dascăli, cu deosebită considerație, vă mulțumesc pentru tot ce faceți pentru cei pe care, astăzi, prima dată sau din nou, îi conduceți spre băncile din frumoasele dumneavoastră clase. Zâmbesc și sunt convinsă că și dumneavoastră faceți la fel. Chipurile senine, fără vârstă, blândețea, vocația și profesionalismul dumneavoastră, clădesc zi de zi, an de an, formează și desăvârșesc caractere și reușesc pe micii omuleți să-i transforme în adevărați tineri pregătiți pentru o viță reușită indiferent de locul unde vor decide să trăiască, de drumul pe care vor hotărî să pășească. Vă adresez rugămintea de a-i privi pe toți ca pe proprii dumneavoastră copii, de a-i învăța tot ce dumneavoastră știți, de a le transmite informații, cunoștințe și alături de acestea multă iubire, înțelegere și prețuire.

Închei, fiind convinsă că mesajul meu personal și al colegilor pe care îi reprezint și în numele cărora mi-am permis să mă adresez dumneavoastră, a ajuns astăzi, în fiecare unitate de învățământ din județul Timiș, transmițându-vă prin el,  urările noastre de succes și împliniri în activitatea dumneavoastră, a tuturor.

Cu drag și respect, cu multă considerație și apreciere,

Aura Codruța Danielescu- Inspector Școlar General- ISJ Timiș