C.D. LOGA CENTENAR – Sâmbătă, 12 octombrie 2019

Sâmbătă, 12 octombrie 2019

Colegiul Național Alexandru Papiu Ilarian din Târgu Mureș a găzduit sâmbătă, 12 octombrie 2019,  conferința cu tema Licee de-o seamă cu țara, eveniment organizat de Alianța Colegiilor Centenare. Tot aici s-a desfășurat, în a doua parte a zilei,  ședința anuală a membrilor Alianței Colegiilor Centenare. Colegiul Național Constantin Diaconovici Loga, membru al Alianței ce numără peste 60 de școli de elită ale României, a fost reprezentat de către profesorul Tihomir Milin, directorul unității școlare.

În deschidere, Președintele Alianței, domnul profesor George Cazacu de la Colegiul Național Sf. Sava din București, a dat citire Mesajului Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei Române, având în vedere că Alianța a fost înființată sub patronajul Majestății Sale Regele Mihai I.

 

Apoi, în intervența sa, Președintele a subliniat importanța perpetuării tradiției unui învățământ de calitate și a prezentat obicetivele Alianței pe termen mediu și lung. Obiectivul central îl reprezintă descentralizarea sistemului de învățământ, obținerea autonomiei pentru selecția personalului didactic, a elevilor, a programelor școlare, alături de cultivarea sentimentului identitar și al tradițiilor învățământului românesc de calitate. S-a discutat și despre demersurile necesare pentru finanțarea corespunzătoare a acestor unități școlare de elită.

În cadrul ședinței, au fost admise, pentru prima dată de la înființarea Alianței, școli de mare prestigiu din Republica Moldova.