Expoziția ”Spread STEAM”

Vineri, 15 noiembrie 2019, sala festivă a Colegiul Național ”C. D. Loga” a fost luată cu asalt de elevi și profesori, veniți să vizioneze câteva prototipuri dezvoltate de elevii pasionați de  robotică.

Expoziția ”Spread STEAM” a marcat, deopotrivă, începutul Săptămânii Europene a Roboticii, eveniment desfășurat în perioada 14-24 noiembrie 2019, precum și un an de ateliere de robotică desfășurate în cadrul Colegiul Național ”C. D. Loga”, sub coordonarea prof. Ovidiu Rușeț.

Așa cum a menționat și prof. Tihomir Milin, directorul Colegiului Național ”C. D. Loga”, se susține astfel educația de excelență a elevilor și prin intermediul unor activități extracurriculare. Colegiul se alătură inițiativei de a promova robotica la nivel educațional, devenind una dintre cele doar 11 locații din țară care contribuie la sublinierea importanței industriei roboticii în cele mai diverse domenii.

Au fost prezenți elevii implicați în proiectul First Tech Challenge, echipa CyberMoon, care au prezentat competiția și tematica aferentă anului în curs, exemplificând sarcinile de lucru cu ajutorul unui prototip de robot realizat sub atenta îndrumare a prof. Ovidiu Rușeț.

Celelalte două ateliere de robotică se desfășoară în cadrul CoderDojo@CDLoga și au fost susținute în acest an prin intermediul unor proiecte finanțate de Fundația Comunitară Timișoara, prin Fondul Științescu. sTeam Lego a prezentat spectaculoșii roboți Lego EV3 Mindstorms Education, proiectați și programați sub coordonarea prof.dr. Renata-Graziela Boar. Liceenii de la RoboFiz, îndrumați de prof. Minerva Patriciu, au implementat concepte din fizică și programare pentru a pune în mișcare roboții Vex IQ.