C.D. LOGA CENTENAR – Duminică, 6 octombrie 2019

Duminică, 6 octombrie 2019

În urmă cu exact 100 de ani, pe 6 octombrie 1919, într-o zi de luni, începea anul școlar 1919-1920. Conform documentelor vremii, toată suflarea proaspăt înființatului Liceu de Băieți Constantin Diaconovici Loga – profesori, elevi, părinți -, în frunte cu directorul școlii, profesorul Silviu Bejan, a luat parte la o slujbă „de chemare a Duhului Sfânt”, oficiată de către Protopopul Ioan Oprea, la Biserica cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din cartierul Fabric al Timișoarei.

Spre rememorarea celor petrecute acum un veac, dascălii și personalul didactic auxiliar ai Colegiului Național Constantin Diaconovici Loga au participat  astăzi, 6 octombrie 2019, în același Sfânt Lăcaș, la Sfânta Liturghie oficiată de Pr. Dr. Cosmin Panțuru, Pr. Iulian Cosma, Pr. Dr. Daniel Aron Alic, Pr. Dr. Nicolae Morar, Diacon Dorin Dumitru Cătinean.

Părintele Dr. Daniel Aron Alic a rostit o rugăciune pentru dascălii și elevii școlii, iar părintele Dr. Cosmin Panțuru a ținut un scurt și emoționant discurs prilejuit de marcarea a 100 de ani de existență a Colegiului Național C. D. Loga – Timișoara, apoi a invitat directorul școlii, prof. Tihomir Milin, să prezinte semnificația sărbătorii și să puncteze momentele de referință din istoria centenară a Colegiului. La eveniment a fost prezentă și d-na profesoară Marina Bejan, nepoata primului director al Liceului de Băieți Constantin Diaconovici Loga din Timișoara, ea însăși cândva dascăl al acestei școli.