Colegiul Național C. D. Loga în Centrul României… 

Colegiul Național C. D. Loga în Centrul României… 

     În intervalul 5-11 noiembrie 2018, Asociația „Izvorul” din Săcele, jud. Brașov, derulează, în cadrul Proiectului intitulat Centenarul Românilor în Centrul României, proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, in cadrul Programului strategic de aniversare a Centenarului României, o serie de activități cultural-artistice și educative orientate către  afirmarea valorilor identitare românești, a tradițiilor, obiceiurilor, limbii naționale.

       În acest sens, Asociația „Izvorul” a invitat un număr de 80 de elevi si profesori din cele mai prestigioase licee ale țării, dar si din Basarabia, Cadrilater, Valea Timocului.

      În județul Timis, invitația a fost lansată exclusiv Colegiului Național C. D. Loga din Timișoara, având în vedere traditia si performanțele acestei unități școlare, a cărei inaugurare coincide cu însăși începuturile României Mari.

       Fiecare județ participant si-a delegat în cadrul proiectului doi elevi si un profesor coordonator. Colegiul Național C. D. Loga este  reprezentat prin elevii Oana Voiculescu si Corneliu Ionescu din clasa a XI-a SN1, sub coordonarea prof. Tihomir Milin, directorul școlii.

   Agenda evenimentelor include vizionarea de filme documentare consacrate Actului Marii Uniri, conferințe susținute de personalități ale mediului academic transilvănean, ateliere de lucru, concursuri pe teme de istorie, vizitarea Primei Școli Românești din Scheii Brașovului, a Muzeului de Istorie din Brașov, sesiune de comunicări științifice ale elevilor, activități recreative (dansuri specifice fiecărei regiuni istorice, drumeții etc.), menite să faciliteze legarea unor prietenii durabile între tineri proveniți din toate județele țării și din teritorii care, la 1918, aparținuseră României.